Cererea de oțel în Europa ar putea crește după sfârșitul lunii august, dar va fi sustenabilă?

24/06/2023

Reluarea producției la uzina de oțel ArcelorMittal din Europa întârziată; creștere a cererii urgente în iunie

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume, a fost obligat să-și amâne reluarea producției la uzina sa de oțel din Europa până la sfârșitul lunii iunie, în urma unui incendiu devastator. În ciuda inițialei așteptări de a reîncepe producția în mai, lucrurile nu au evoluat conform planului.

Întârzierea a provocat o creștere semnificativă a cererilor urgente de comenzi în iunie din partea Europei. Cele mai solicitate produse au fost oțelul carbon laminat la cald, oțelul galvanizat și oțelul inoxidabil.

Cu toate acestea, pe măsură ce comenzile urgente au început să scadă și vacanța de vară în Europa a intrat în plină desfășurare, participanții la piață au prezis că cererile din Europa s-ar putea menține la un nivel scăzut până la sfârșitul lunii august.

Într-un context în care cererea globală de oțel rămâne puternică, întârzierea de la uzina ArcelorMittal a pus presiune suplimentară asupra pieței. Această situație a condus la o creștere a cererilor urgente, cu toate că acum, cu sosirea verii și cu diminuarea treptată a comenzilor de urgență, cererea pare să se stabilizeze.

Pe măsură ce producția la uzina ArcelorMittal revine treptat la capacitatea normală, presiunea pe piață ar trebui să se diminueze. Cu toate acestea, orice întârziere suplimentară ar putea crea noi dezechilibre pe piața europeană a oțelului.

Uzina ArcelorMittal joacă un rol crucial în industria europeană a oțelului. Oricare întârziere în reluarea producției poate avea un impact semnificativ nu doar asupra companiei, ci și asupra întregului sector.

Industria va urmări cu atenție evoluția situației în săptămânile și lunile următoare, în speranța că reluarea totală a producției va ajuta la echilibrarea pieței și la stabilizarea prețurilor.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button