ArcelorMittal Tailored Blanks Zaragoza obține certificarea ResponsibleSteel

21/09/2023

ArcelorMittal Tailored Blanks Zaragoza a primit certificarea standardului internațional ResponsibleSteel. Fabrica este situată la 30 km de capitala Aragón și aparține segmentului de produse plate al ArcelorMittal Europe. Unitatea primește role de oțel galvanizat de la unități europene și le prelucrează pentru a produce semifabricate sudate cu laser pentru industria auto. Tehnologia poate scădea greutatea vehiculelor, ceea ce reduce și mai mult consumul de combustibil. Pentru a obține certificarea, uzina trebuie să acceseze cele 12 principii ale standardului și toate criteriile și cerințele acestuia. Pe lângă decarbonizare, certificarea ia în considerare, de asemenea, angajamentul față de sustenabilitate, buna guvernare, precum și sănătatea și siguranța tuturor părților implicate în acest proiect.

Acest amplasament este al cincilea din Spania în care ArcelorMittal obține certificarea conform standardului internațional ResponsibleSteel, după ce în 2022 vor fi certificate amplasamentele care formează clusterul Asturias (Avilés și Gijón, Sagunto, Etxebarri și Lesaka).

Situată în zona industrială Pradillo II din Pedrola, la 30 km de capitala Aragonului, ArcelorMittal Tailored Blanks Zaragoza se află chiar în centrul industriei auto din Spania. Unitatea face parte din segmentul de produse plate al ArcelorMittal Europe și primește bobine de oțel galvanizat de la unități europene, pe care le prelucrează pentru a produce semifabricate sudate cu laser pentru industria auto. Această tehnologie asigură o reducere a greutății vehiculelor, ceea ce duce la un consum mai mic de combustibil, sporind în același timp siguranța utilizatorilor. În 2022, livrările s-au ridicat la un total de 5,2 milioane de piese, urmând ca volumul de livrări să crească la peste 6 milioane de piese în acest an.

Annie Heaton, CEO al ResponsibleSteel, a comentat: „Acesta este un pas important în eforturile noastre de a construi un lanț valoric al oțelului responsabil. Bobinele de oțel galvanizat de la ArcelorMittal Zaragoza provin în mare parte din locațiile existente certificate ResponsibleSteel din Franța, Spania și Germania. Prin urmare, această certificare reprezintă o adevărată piatră de hotar pentru ResponsibleSteel, care ne aduce cu un pas mai aproape de obținerea certificării pentru întregul lanț valoric și oferă clienților din industria auto din Zaragoza o mai mare încredere în faptul că oțelul lor a fost produs într-un mod care respectă atât oamenii, cât și planeta, în fiecare etapă a procesului. Pe măsură ce ArcelorMittal continuă să depună eforturi pentru a certifica siturile la nivel global, aștept cu nerăbdare să văd cum aceste verigi ale lanțului valoric continuă să se unească în cadrul programului ResponsibleSteel pentru a asigura un lanț complet de custodie de la furnalul de oțel până la utilizarea finală.”

Situl a fost supus unui audit independent efectuat de DNV în raport cu versiunea 1.1 a standardului. Angajamentul sitului față de sănătatea și siguranța angajaților săi și față de conservarea biodiversității locale au fost identificate ca puncte forte deosebite în timpul auditului.

Directorul șantierului, Tomás Ramos, a comentat: „Ca echipă, a fost o mare satisfacție pentru noi să obținem certificarea ResponsibleSteel. Am fost selectați ca unitate pilot printre toate filialele europene din cadrul diviziei Tailored Blanks și, după toate eforturile depuse, am reușit să ne îndeplinim acest mandat. Această certificare nu ar fi fost posibilă fără implicarea și angajamentul profesional al tuturor membrilor echipei.”

Facebook
LinkedIn
Call Now Button