Arcelor Mittal în acțiune: Se lansează cu prețuri mai mari la oțel în Europa!

08/09/2023

ArcelorMittal anunță o majorare a prețurilor pentru întregul segment de oțel laminat

0129135 arcelormittal to set up technology centre for decarbonisation in spain

Compania încearcă să acopere pierderile cauzate de creșterea prețurilor la materiile prime

Cererea de oțel laminat rămâne scăzută, dar producătorii de oțel sunt optimiști. Prețurile otelului în Europa de Nord și Italia sunt de 570-620 €/tona și, respectiv, 610-630 €/tona

ArcelorMittal Corporation, unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume, a anunțat creșteri de prețuri pentru întregul segment de oțel laminat în Europa.

Creșterea este de 40 €/tona și va acoperi întregul segment , precum și noile contracte lunare și trimestriale. Compania încearcă să acopere pierderile cauzate de creșterea prețurilor la materiile prime, cum ar fi fierul vechi și vectorii energetici.

În ciuda creșterii prețurilor, cererea de oțel laminat rămâne scăzută. Cu toate acestea, producătorii de oțel sunt optimiști, deoarece consideră că lanțul de aprovizionare a fost epuizat.

ArcelorMittal a anunțat anterior, în iulie, intenția de a majora prețurile pentru oțelul laminat în UE cu 30 €/tona.

Decizia a fost luată pe fondul unei ajustări negative aproape continue a prețurilor la oțelul laminat începând cu aprilie 2022. Producătorii de produse laminate sunt presați de încetinirea pieței globale și de concurența acerbă din partea noilor exportatori.

Piața europeană pentru aceste produse a încetinit din cauza sezonului vacanțelor de vară, iar excesul de capacitate din UE a împiedicat companiile să crească prețurile.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button